Search Site
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
  • Gratisverzending > € 50,-
   daaronder slechts € 5,95
  • Vóór 15.00 uur besteld
   = morgen in huis
  • Achteraf betalen
   Kopen zonder risico
  • Retour aanmelden binnen 14 dagen na ontvangst *
  • Geen e-mail ontvangen? Check de SPAM-filter

 •  

  Vóór 15:00 besteld, morgen in huis * Afwijkende levertijden  

  Snelle verzending - Eenvoudig retourneren

Warmtebeeldcamera’s 

Warmtebeeld- of infraroodcamera’s zijn camera’s waarmee infraroodstraling waargenomen kan worden. De camera’s geven u een bijna buitenaardse weergave van uw omgeving, thermisch beeld genoemd. Hierop kunt u warme gebieden herkennen, zodat onzichtbare hitte zichtbaar wordt. Dit is voor jagers handig om dieren te spotten, maar ook elektriciens kopen vaak warmtebeeldcamera’s. Zij kunnen oververhitte schakelingen zo gemakkelijk en snel opsporen. Maar ook als een woning geïsoleerd moet worden kan een infraroodcamera gebruikt worden om warmtelekken en tochtplekken te ontdekken. En warmtebeeldcamera’s werken zelfs in het pikkedonker! Er is geen zichtbaar licht nodig, omdat warmtebronnen infrarood uitstralen.

Moet ik een infrarood camera kopen? 

Mensen kunnen infrarood niet zonder hulpmiddelen zien. Wel kunnen we de warmte voelen met onze huid. Bepaalde dieren zoals slangen hebben speciale organen waarmee zij wel infrarode straling kunnen zien. Infra is Latijn voor onder, en infrarood betekent dus ‘onder het rood’. Dit komt omdat het een iets lagere frequentie heeft dan zichtbaar rood licht.

Compacte warmtebeeldcamera’s 

De technologie van tegenwoordig heeft grote stappen gemaakt. Warmtebeeldcamera's zijn met één hand te gebruiken, zodat u altijd een hand vrij heeft. Jagers en elektriciens bijvoorbeeld kunnen daar erg veel profijt van hebben. Ook zijn ze gemakkelijk op te bergen door het compacte formaat.