Search Site
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
  • Gratisverzending > € 50,-
   daaronder slechts € 5,95
  • Vóór 15.00 uur besteld
   = morgen in huis
  • Achteraf betalen
   Kopen zonder risico
  • Retour 
   binnen 30 dagen

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 •  

  Vóór 15:00 besteld, morgen in huis

  Gratis verzending - Eenvoudig retourneren

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Vergrootglazen 

De oorsprong van alle technische verrekijkers die u bij VerrekijkerGigant kunt vinden ligt bij het vergrootglas. De loep is een super veelzijdig object, en wordt door veel mensen gebruikt. Er is geen postzegelverzamelaar zonder vergrootglas. Eigenlijk iedere hobby of baan waarbij kleine details belangrijk zijn, of waarbij met kleine onderdelen wordt gewerkt, gebruikt men een vergrootglas. Denk hierbij aan het solderen van de printplaten van een computer, of het repareren van een horloge. Ook juweliers maken veelvuldig gebruik van loepen om sieraden en edelstenen op oneffenheden te controleren.

Welk vergrootglas kopen? 

Maar het vergrootglas wordt ook regelmatig gebruikt door bijvoorbeeld survivalaars. Zij gebruiken de vergrotende werking van de loep om het licht van de zon op één punt te concentreren. Hierdoor ontstaat er erg veel hitte, waarmee uiteindelijk vuur gemaakt kan worden. Dit trucje heeft u misschien nog wel in uw kindertijd gebruikt om teksten in hout te branden.

Hoe werkt een loep? 

Het glas van een vergrootglas is gebold, en dit zorgt voor het vergrotende effect. Een loep kan enkelzijdig of dubbelzijdig gebold zijn, en bestaan uit één of meerdere lenzen. Afhankelijk hiervan ligt de vergroting vaak tussen de 4x en 20x. Een loep is in feite een hele sterke leesbril op een stokje.

De vergrootglazen van VerrekijkerGigant 

U heeft binnen ons assortiment de keuze uit allerlei verschillende loepen en vergrootglazen. Variërend van een simpele loep met een minder krachtige vergrotingsfactor, tot een sterk vergrootglas waarmee zelfs de kleinste details zichtbaar worden. Van leeslinialen tot inslagloepen, bij VerrekijkerGigant vindt u alles!