Search Site
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
  • Gratisverzending > € 50,-
   daaronder slechts € 5,95
  • Vóór 15.00 uur besteld
   = morgen in huis
  • Achteraf betalen
   Kopen zonder risico
  • Retour aanmelden binnen 14 dagen na ontvangst *
  • Geen e-mail ontvangen? Check de SPAM-filter

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 •  

  Vóór 15:00 besteld, morgen in huis * Afwijkende levertijden  

  Snelle verzending - Eenvoudig retourneren

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Telescoop kopen? 

Tot de sterren en daar voorbij! Dat is voor het grootste gedeelte van de mensheid helaas niet weggelegd. Maar met een telescoop kunt u zich tussen de planeten, meteorieten en sterren wanen. Er zijn een boel lichtpuntjes in de grote donkere hemel die veranderen in waarneembare hemellichamen. Jupiter is bijvoorbeeld (als u weet waar u moet kijken) in haar volle glorie te bewonderen. Zelfs de manen van Jupiter zijn te zien! Ook de prachtige ringen van Saturnus zijn goed te onderscheiden. Voor iedere hobbyastronoom en sterrenliefhebber zijn dit onmisbare ervaringen. En natuurlijk kan de maan niet vergeten worden! De kraterige oppervlakte van onze maan is, afhankelijk van de telescoop, in groot detail waar te nemen.

Verschillende soorten telescopen 

Telescopen kunnen onderverdeeld worden in twee types: spiegeltelescopen en lenzentelescopen. Bij een spiegeltelescoop bestaat het objectief uit een holle spiegel, en wordt daarom ook wel een reflector genoemd. Dit heeft als voordeel dat de telescoop een groter golflengtebereik heeft. Een lenzentelescoop werkt door het licht door één of meerdere lenzen te laten vallen. Dit wordt refractie genoemd, en daarom heet een lenzentelescoop ook wel een refractor. Lenzentelescopen hebben een beter contrast dan spiegeltelescopen, en geven daarom een helderder beeld.

De beste sterrekijker voor uw budget kopen 

Het kan zijn dat u zelfs met een verrekijker door de bomen het bos niet meer kunt zien. Er zijn zoveel sterrekijkers op de markt dat de verwarring snel toe kan slaan. Het is verstandig om van tevoren bij uzelf na te gaan op welk niveau uw hobby zich bevindt. Beginnende astronomen hebben waarschijnlijk genoeg aan een beginners telescoop, terwijl echt gepassioneerde sterrenkijkers misschien liever iets meer geld uitgeven aan een toptelescoop. Welke telescoop u koopt is dus afhankelijk van uw wensen en doelen.

De beste A-merken 

Zoals u heeft kunnen lezen komt er bij het aanschaffen van een telescoop nogal wat kijken. Maar zodra u heeft uitgevogeld welke telescoop bij u past, kunt u bij ons een keuze maken uit een aantal merken met kwalitatief uitstekende telescopen. VerrekijkerGigant biedt telescopen van bekende merken als Byomic en National Geographic. Maar ook Bresser is natuurlijk goed vertegenwoordigd in het assortiment. De keuze is aan u!

Meer Informatie? lees: Welke telescoop kopen? / Beste telescoop voor kinderen