Search Site
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
  • Gratisverzending > € 50,-
   daaronder slechts € 5,95
  • Vóór 15.00 uur besteld
   = morgen in huis
  • Achteraf betalen
   Kopen zonder risico
  • Retour aanmelden binnen 14 dagen na ontvangst *
  • Geen e-mail ontvangen? Check de SPAM-filter

Spotting scopes 

In situaties waarin een gewone verrekijker niet volledig toereikend is, bieden spottingscopes vaak de oplossing. Met name als u voor lange achtereenvolgende periodes objecten wilt volgen, zoals bij het vliegtuigspotten of bij de jacht. Dit komt omdat spottingscopes van grotere lenzen zijn voorzien, waardoor u een helderder en scherper beeld krijgt. Veel van deze spottingscopes zijn ook op een statief te monteren. Het voordeel hiervan is dat de kijker gemakkelijk op het object gericht blijft, en u uw handen vrij kunt gebruiken.

Breed aanbod spotting scopes 

Spottingscopes zijn in allerlei prijsklassen beschikbaar, en met een brede selectie van verschillende eigenschappen. Het benodigde budget is daarom afhankelijk van waar u uw spottingscope voor gaat gebruiken. Spottingscopes voor in de natuur hebben vaak een waterdichte casing, zodat ze bij ieder weertype gebruikt kunnen worden. Ook zijn er scopes met oogstukken voor verschillende doeleinden. Een oogstuk die in een hoek van 45 graden op de scope staat, is bijvoorbeeld handig voor het spotten van objecten in de lucht, zoals vogels of vliegtuigen.

Beeldscherpte en details 

Er zijn veel onderdelen van een spottingscope die kunnen zorgen voor een betere beeldkwaliteit. Het type lens en de soort prismacoating die gebruikt zijn hebben invloed op hoe het licht de scope binnenvalt. De optische zoomfunctie is afhankelijk van de brandpuntsafstand van de lens. Daarnaast hebben sommige spottingscopes nog een digitale zoomfunctie. Deze vorm van zoomen heeft echter geen positieve invloed op de beeldkwaliteit. Ook heeft de scherptediepte invloed op de beeldkwaliteit.

Probeer digiscoping eens uit 

Digiscoping is het fotograferen door een spottingscope met een digitale camera. Met een adapter of bevestigingsring kunt u uw digitale camera (DSLR of compact) tegenwoordig gemakkelijk aan uw scope bevestigen. Het is daarna kinderwerk om prachtige foto’s op een gigantische afstand te maken. Digiscoping is een opkomende trend, en is erg populair bij natuurfotografen. Konus levert deze opzetstukken bijvoorbeeld bij alle modellen. Ook de merken Bresser, Barr & Stroud en Vortex bieden mogelijkheden tot digiscoping.

Het verschil tussen scopes en kijkers kopen 

Als u spottingscopes vergelijkt met telescopen zijn er direct een allerlei verschillen te benoemen. Zo is een spottingscope lichter en dus draagbaarder dan een telescoop. Maar ook een stuk gemakkelijker te hanteren door het verschil in formaat. Naast een verrekijker valt op dat spottingscopes comfortabeler zijn bij langer gebruik, en een gedetailleerder beeld leveren. Daarom is een spottingscope eigenlijk het beste van de twee werelden!

Meer Informatie? lees: Waar opletten bij spottingscope kopen?