Search Site
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
  • Gratisverzending > € 50,-
   daaronder slechts € 5,95
  • Vóór 15.00 uur besteld
   = morgen in huis
  • Achteraf betalen
   Kopen zonder risico
  • Retour aanmelden binnen 14 dagen na ontvangst *
  • Geen e-mail ontvangen? Check de SPAM-filter

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 •  

  Vóór 15:00 besteld, morgen in huis * Afwijkende levertijden  

  Snelle verzending - Eenvoudig retourneren

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Richtkijkers 

Speciaal voor de schietsport en de jacht zijn er richtkijkers, ook wel telescoopvizieren genoemd. Dit zijn in feite spottingscopes die op een buks of geweer gemonteerd kunnen worden. Op grotere afstanden wordt het natuurlijk steeds lastiger om met het blote oog accuraat te schieten. De kans om te missen groeit, en een richtkijker is daarom bij het schieten eigenlijk onmisbaar. Er zijn allerlei soorten en maten richtkijkers verkrijgbaar, en het hangt af van uw wensen wat de beste keuze is.

Kruisdraden en red dot sight 

Er zijn verschillende soorten kijkers om uit te kiezen. Waarschijnlijk de meest bekende is de kijker met kruisdraden. Dit is een vizier waarbij een horizontale en een verticale draad elkaar kruisen. Deze dragen zijn in het midden onderbroken om daar het richtpunt te vormen. Het projectiel zal ongeveer in het midden van de kruisdraden terechtkomen. Kruisdraadkijkers zijn met name geschikt voor de middellange tot lange afstand. Er zijn modellen beschikbaar met een verlicht dradenkruis, voor extra zichtbaarheid in het donker. Daarnaast is er de zogenaamde red dot sight. Nachtkijkers met een red dot hebben vaak geen tot beperkte zoomfuncties, en zijn dan ook met name geschikt voor korte tot middellange afstanden. De red dot bestaat vaak uit een laserlampje en is daarom goed zichtbaar in het donker.

Belangrijke punten bij richtkijkers kopen 

Het maken van uw keuze kan door het brede aanbod en vele mogelijkheden lastig zijn. Van tevoren op de hoogte zijn van waar u op moet letten is daarom belangrijk. Het allereerste wat u te weten moet komen is het kaliber van uw wapen. Niet alle richtkijkers passen op ieder wapen, en het is zonde als u de verkeerde kijker bestelt. Verder moet u bij uzelf nagaan voor welk doeleinde u de richtkijker wilt gebruiken. Bij het kleiduifschieten is bijvoorbeeld geen waterdichte casing nodig, waar dat voor de jacht wel nodig kan zijn.

Ieder merk & model richtkijker 

Bij VerrekijkerGigant kunt u voor ieder doel een richtkijker vinden. De beste merken worden in de webshop vertegenwoordigd. We bieden modellen van merken zoals Vortex, Konus en Bresser. Echte topkwaliteit voor ieder budget. Een richtkijker van VerrekijkerGigant is altijd een schot in de roos!

Meer Informatie? lees: Richtkijker koop advies