De soorten coatings

Er zijn een aantal termen welke gebruikt worden wanneer we het over coatings hebben. Het gaat hier om de coated, de multi coated en de fully multi coated. Voor coated moet minimaal een lens een coating laag hebben. Bij multi coated moet het om alle lenzen van de verrekijker gaan met minimaal een laag coating. De fully multi coating lenzen hebben meerdere lagen coating op alle lenzen. De duurdere verrekijkers hebben vaak meerdere lagen coating.

Hoe zorg je goed voor je verrekijker?

Als je goed zorgt voor de verrekijker dan kun je er lang van genieten. Je kunt de verrekijker vaak doorgeven aan een volgende generatie. Er zijn een aantal tips waar je gebruik van kunt maken om maximaal van de verrekijker te genieten. Zet de verrekijker bijvoorbeeld nooit in de zon. De glazen van de lens werken als een vergrootglas. Nu zorg je echter niet voor een vuurtje, maar een brandpunt in de verrekijker. Hier kan er simpelweg schade door ontstaan in de verrekijker. Leg de verrekijker daarom altijd uit de zon en doe er ook altijd de beschermdoppen op. Plaats het als het kan in de draagtas. Leg de verrekijker ook niet op het dashboard van de auto. Hier wordt het namelijk ook erg warm en heet. Verrekijkers zijn waterdicht. Het betekent echter niet, dat je ze niet droog op hoeft te bergen. Ook is het verstandig om ze uit de regen te houden. Zorg voor een droge plek voor je verrekijker. Je zult er langer van genieten.

Een lang leven van je verrekijker

Het is natuurlijk goed om zuinig te zijn op je verrekijker. Het is mooi om lang te genieten van je spullen. Ontdek welke mogelijkheden er zijn en hoe je volop kunt genieten van de verrekijker. Wanneer je hem dit jaar op vakantie mee neemt en er goed voor zorgt dan kun je hem ook het jaar erna en zelfs meerdere jaren daarna weer meenemen. Het is dan leuk om later vakantiefoto’s terug te kijken. Je ziet dan jaren achter elkaar, dat je verrekijker er keer op keer bij was. Iets wat natuurlijk wel prettig is om te zien.

Natuurlijk is het ook beter en gezonder voor je portemonnee om zuinig op je verrekijker te zijn. Je hoeft dan namelijk niet ieder jaar een verrekijker te kopen. Ook rechtvaardigt het om een duurdere verrekijker aan te schaffen. Het is prettig om te zien welke verschillende verrekijkers er zijn en van welke je optimaal gebruik kunt maken.