Search Site
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
  • Gratisverzending > € 50,-
   daaronder slechts € 5,95
  • Vóór 15.00 uur besteld
   = morgen in huis
  • Achteraf betalen
   Kopen zonder risico
  • Retour aanmelden binnen 14 dagen na ontvangst *
  • Geen e-mail ontvangen? Check de SPAM-filter
Pagina:
 1. 2
 2. 3
 3. 4
 4. 5
 5. 6

De coating van een verrekijker plus het onderhoud

dinsdag 7 augustus 2018 11:23:58 Europe/Paris

De coating is de laag welke op de lens zit, waarmee de kwaliteit van de lens in een verrekijker verbeterd kan worden. Een goede coating zorgt voor minder reflectie en een betere lichtgevoeligheid, waardoor je ook goed kunt zien wanneer het niet zo licht is. Een coating zorgt voor mooie en heldere kleuren. Raak de coating niet aan met je vingers. Het zuur van je huidvet kan de coating namelijk aantasten en de werking verminderen.

Lees meer
Geplaatst in Verrekijker door Klaas Oostendorp

Wat je moet weten over verrekijkers?

zaterdag 14 april 2018 08:34:12 Europe/Paris

Enkele getallen bij verrekijkers

Er zijn in de basis twee getallen met een x ertussen. Het gaat dan om bijvoorbeeld 8 x 42. Het eerste getal is de 8. De 8 staat voor het aantal keren, dat de verrekijker vergroot. Dan is er nog het tweede getal. Het tweede getal is de 42. De 42 staat voor de lensdiameter. In dit voorbeeld is de lensdiameter dus 42 millimeter. Samen vormen de twee getallen de twee belangrijkste getallen wanneer je een verrekijker gaat kopen. We zullen nog wat dieper ingaan op de twee specifieke getallen.

De vergroting!

De twee getallen waar je goed op moet letten bij het kopen van een verrekijker zijn de vergroting en de lensdiameter. Het is afhankelijk van het doel waarvoor je de verrekijker koopt welke vergroting het beste is. Wanneer je gaat reizen en een mooie safari geboekt hebt is het goed om een vergroting van 10 te gebruiken. Ga je echter vogels kijken dan is het beter om een vergroting van 8 te gebruiken. Een vergroting van 8 maakt het gemakkelijker om de vogels te volgen. Spotting scopes helpen om objecten van nog dichterbij te observeren.

De lensdiameter van de verrekijker

Het tweede getal voor de verrekijker is de diameter. Het gaat hier om de diameter van de voorste lenzen van de verrekijker. Ze worden ook wel de objectieven genoemd. Wanneer de lens groter is kan er meer (dag) licht doorheen gaan om je meer details te tonen. Het is ideaal wanneer je de verrekijker gebruikt bij een zonsopkomst of juist bij een zonsondergang. De verrekijker is wel wat zwaarder. Hierdoor zal je hem niet snel mee willen nemen op een wandeling. Ook wanneer je gaat jagen of wanneer je op safari gaat is dit niet ideaal. Je wilt dan vaak een lichte verrekijker hebben welke je gemakkelijk vast kunt houden.

De verschillende soorten verrekijkers

De twee belangrijkste soorten verrekijkers zijn de binoculaire en monuculaire verrekijkers. Het verschil is al weergegeven in de naam. Het gaat om twee (bi-) en om één (mono-). Een binoculair is een verrekijker waar je met twee ogen door heen kunt kijken. Een monoculair is een verrekijker waar je met een oog doorheen kunt kijken. Daarnaast is er nog een onderverdeling van de binoculairs, te weten de porro en de dakkant.

De Porro verrekijker

Deze variant is vaak een stuk groter dan de dakkant verrekijker. Het komt door de N vormige knik welke door de verrekijker heen gaat. Het is een wat bredere verrekijker welke wat minder compact is en welke ook wat zwaarder is dan de dakkant verrekijker. Het is wel een verrekijker welke wat goedkoper is dan de dakkant verrekijker. De dakkant verrekijker is wat smaller en gemakkelijker mee te nemen.  Het is een wat comfortabelere verrekijker.

Geplaatst in Verrekijker door Klaas Oostendorp

Welke verrekijker kopen?

donderdag 15 december 2016 10:51:50 Europe/Paris

Het kiezen van de beste verrekijker is niet zo gemakkelijk als het misschien lijkt. Want hoe moeilijk kan het zijn om een grote bril te kopen? Maar een verrekijker is niet zo simpel als een ‘grote bril’. Twee kleine telescopen naast elkaar, dat zou een betere omschrijving zijn. Net als de telescoop is een verrekijker een technisch hoogstandje.

Lees meer
Geplaatst in Verrekijker door Max

Beste telescoop voor kinderen

vrijdag 9 december 2016 13:21:27 Europe/Paris

Als u net als vele anderen razend enthousiast bent over sterrenkunde, en deze hobby graag wilt delen met uw kinderen is het een leuk idee om een beginnerstelescoop aan te schaffen. Want de kleine met uw dure telescoop laten spelen is misschien net iets te veel van het goede.

Lees meer
Geplaatst in Telescopen door Max

Welke verrekijker voor kinderen kopen?

vrijdag 9 december 2016 13:15:55 Europe/Paris

Het aanschaffen van een verrekijker is een geweldig cadeau voor een kind. Misschien is uw kind wel een toekomstige vogelaar! Ook als u zelf een vogelspotter bent, en u uw kind eens kennis wilt laten maken met de wondere wereld van de ornithologie is een kinderverrekijker een heerlijke uitkomst.

Lees meer
Geplaatst in Verrekijker door Max

Nachtkijker koop advies?

vrijdag 9 december 2016 13:09:17 Europe/Paris

Sinds de nachtkijker is uitgevonden zijn er grote stappen gemaakt wat technologie betreft. Er wordt daarom onderscheid gemaakt op basis van de verschillende generaties. Er zijn op dit moment drie generaties.

Lees meer
Geplaatst in Nachtkijker door Max

Welke verrekijker geschikt voor vogels kijken?

vrijdag 9 december 2016 12:58:24 Europe/Paris

Het is u misschien al opgevallen dat voor iedere activiteit een andere verrekijker geschikt is. Er zijn verrekijkers voor de sport, verrekijkers voor de jacht, en dus ook verrekijkers voor het kijken naar vogels. 

Lees meer
Geplaatst in Verrekijker door Max

Welke telescoop kopen?

donderdag 8 december 2016 16:59:13 Europe/Paris

De oneindigheid van het heelal is een indrukwekkend fenomeen. Daarom is de telescoop uitgevonden. De sterren in de hemel lijken dichtbij te zijn, maar bevinden zich verder van ons vandaan dan voor te stellen is. De mens moet het daarom doen met het vanaf de aarde observeren van de sterren.

Lees meer
Geplaatst in Telescopen door Max

Richtkijker koopadvies

donderdag 8 december 2016 16:45:19 Europe/Paris

Op jacht gaan zonder richtkijker is als uw veters strikken zonder schoenveters. Een hulpmiddel waar geen jager zonder kan. Want zonder richtkijker wordt het precies richten op een doelwit wel erg lastig. Maar wat moet u doen als u geen verstand van zaken heeft?

Lees meer
Geplaatst in Richtkijker door Max

Wat is een goede jacht verrekijker?

donderdag 8 december 2016 16:21:21 Europe/Paris

Voor de jagers onder ons is een degelijke verrekijker essentieel. Natuurlijk hebben veel jachtgeweren al een scope, maar die is niet ontworpen om dieren mee op te speuren. Het is ook niet erg handig om uw geweer de hele tijd omhoog gericht te houden. Jagers gebruiken verrekijkers bij het spotten van dieren en het bepalen van de diersoort. Maar wat is de beste jachtverrekijker om te kopen?

Lees meer
Geplaatst in Verrekijker door Max
Pagina:
 1. 2
 2. 3
 3. 4
 4. 5
 5. 6