Search Site
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
  • Gratisverzending > € 50,-
   daaronder slechts € 5,95
  • Vóór 15.00 uur besteld
   = morgen in huis
  • Achteraf betalen
   Kopen zonder risico
  • Retour aanmelden binnen 14 dagen na ontvangst *
  • Geen e-mail ontvangen? Check de SPAM-filter

 •  

  Vóór 15:00 besteld, morgen in huis * Afwijkende levertijden  

  Snelle verzending - Eenvoudig retourneren

Afstandsmeters 

Bij veel activiteiten waar men een verrekijker bij gebruikt, is een afstandsmeter vaak ook erg handig. Denk bijvoorbeeld aan de jacht, of in de watersport. Een afstandsmeter, of ook wel rangefinder genoemd, kan u met uiterste precisie vertellen hoe ver een object van u verwijderd is. De meeste draagbare afstandsmeters die u kun kopen, werken op basis van lasertechnologie. Dit is in principe dezelfde techniek die de beruchte laserguns van de politie gebruiken. Er zijn dan ook afstandsmeters die een ingebouwde snelheidsmeter hebben. Dit is met name handig bij sportevenementen als auto- of paardenraces.

Meten is weten bij afstandsmeters kopen 

De lasertechnologie die wordt toegepast in afstandsmeters is simpel, maar vernuftig. De afstandsmeter stuurt een laserstraal van uw positie naar het object waar u op richt. De laserstraal ketst af op het eerste waar het mee in aanraking komt, en reist terug naar de afstandsmeter. Omdat de snelheid van de laserstraal bekend is, kan aan de hand van de tijd die het de laserstraal kost om heen en terug te gaan de afstand worden berekend.

Nauwkeurige afstandsmeter bestellen 

Afhankelijk van de kwaliteit van de afstandsmeter, kunt u een nauwkeurigheid hebben uiteenlopende van enkele meters tot een kilometer. Bepaalde modellen van het topmerk Konus hebben bijvoorbeeld een bereik van 1000 meter. Ga bij uzelf na waarvoor u van plan bent de afstandsmeter te gebruiken, en maak op basis daarvan een keuze.