Search Site
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
  • Gratisverzending > € 50,-
   daaronder slechts € 5,95
  • Vóór 15.00 uur besteld
   = morgen in huis
  • Achteraf betalen
   Kopen zonder risico
  • Retour aanmelden binnen 14 dagen na ontvangst *
  • Geen e-mail ontvangen? Check de SPAM-filter

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 •  

  Vóór 15:00 besteld, morgen in huis * Afwijkende levertijden  

  Snelle verzending - Eenvoudig retourneren

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Microscopen 

De microscoop kennen we natuurlijk allemaal nog van de biologielessen op de middelbare school. Met dit instrument kunt u dingen uitvergroot bewonderen, en daarmee gaat er een hele nieuwe wereld open. U kunt de haren op de poten van een vlieg tellen, of de vezels van een krant. En met een echt goede microscoop kunt u zelfs uw eigen huidcellen bekijken! Er is echt van alles mogelijk met een microscoop. Voor de nieuwsgierigen en de ontdekkers onder ons is het experimenteren met een microscoop een heerlijke bezigheid. Maar er zijn heel erg veel verschillende soorten microscopen verkrijgbaar, allemaal gemaakt met een specifiek doel. Zo zijn er dus de hobbymicroscopen, maar er zijn ook microscopen die speciaal ontworpen zijn om bloedonderzoek mee te doen. En een micoscoop voor kinderen moet weer aan andere heel andere eisen voldoen. Het is daarom verstandig om niet lukraak een microscoop te bestellen, maar eerst goed onderzoek te doen.

Digitale revolutie met microscopen 

Vanzelfsprekend gaan ook microscopen met de tijd mee. Het was daarom een kwestie van wachten tot de digitale microscoop op de markt zou komen. Zo’n high tech microscoop is op een computer aan te sluiten, waardoor het mogelijk is om het beeld op een scherm te laten zien. U kunt van een ware revolutie spreken, omdat deze vooruitgang vele deuren opent. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het beeld door een projector te laten zien, zodat een hele ruimte live kan meekijken. Maar misschien nog geweldiger is de mogelijkheid om het beeld digitaal op te slaan. Zij het in videoformaat of als afbeelding, u kunt alles wat u doet direct op uw computer bewaren. Er zijn ook digitale microscopen met een ingebouwd LCD-scherm, zodat u niets hoeft te bekabelen.

Welke microscoop voor uw toepassing kopen 

Nu is het natuurlijk de vraag welke microscoop u gaat aanschaffen. Zoals we eerder benoemd hebben, is dit volledig afhankelijk van het doel waarvoor u een microscoop wilt kopen. Simpelerwijs zijn microscopen onder te verdelen in twee soorten: de compoundmicroscoop en de stereomicroscoop. Stereomicroscopen zijn meer geschikt voor de wat grotere, ondoorzichtige objecten. En compoundmicroscopen zijn bedoeld om veel kleinere objecten te bestuderen. Dit vergt echter wel enige preparatie.

Kies uit alle Microscoopmerken 

Bij VerrekijkerGigant koopt u de beste microscopen van de beste merken. U heeft de keuze uit meerdere modellen van de topmerken Konus en Byomic. De microscopen van deze merken zijn altijd van goede kwaliteit. Ze worden ook vaak in scholen en andere instituten gebruikt.